Yaxell Dragon kniv serie
Yaxell DRAGON er fremstillet i det ekstremt stærke CTS-BD 1 N, som kendetegnes ved sin ekstra ordinære hård- og robusthed og som samtidig formår
at holde sin skarphed længere end traditionelle europæiske knive. Dragon serien har en uhørt hårdhed på hele 63 på Rockwell-skalaen – det optimale værktøj
for den krævende kok- eller madentusiast.
Klingerne er lavet ud i et stykke, hvilket medfører en meget stor robusthed. Knivene har et traditionelt vestligt design og tysk råstyrke, men samtidig en skarphed,
som kun japanerne formår at mestre. Ryggen på knivene måler hele 3 mm, hvilket gør dem til en af de stærkeste japanske knive i sin klasse.
Klingerne er gjort mere buede. Herved opnår man en større skæreflade end for traditionelle knive.
DRAGON serien består af de 9 mest relevante knive, deriblandt den helt nye model ”Santoku Fusion” som er en mellemting af en santoku kniv og Nakiri kniv.
DRAGON seriens håndtag er udført i det hårdføre Micarta materiale, der er en blanding af hør og harpiks, som sikrer mod åbninger mellem håndtag og stål,
hvilket ofte er et overset problem med køkkenknive.
Håndtaget er monteret med 3 rustfrie nitter, hvilket giver den optimale holdbarhed. Micarta-håntaget både ligner og føles som træ, men er ligeså hygiejnisk
som plast.
Knivene kan nemt vedligeholdes på en Yaxell knivskærper, som er specielt fremstillet til at vedligeholde kni-venes skær. Fordelen ved knivskærperen er,
at det er rigtige slibesten som er monteret i knivskærperen, og kan med fordel anvendes på andre knivmærker.
Et alternativ er, at de slibes med en Yaxell slibesten med dertil hørende vinkelholder, således at knivene altid slibes i den rette vinkel.
Rengør altid knivene straks efter brug i hånden med lunkent vand, og tør dem grundigt af.Opbevar dem et tørt sted. Knivene tåler ikke maskinopvask.
Siden 1932 har Yaxell Japan været toneangivende producent af køkkenknive, der anvendes i dag af topkokke i hele verden, deriblandt Danmark.
Et håndværk i verdensklasse, og som er en æstetisk nydelse i sig selv
God fornøjelse i køkkenet